CARE

in

A CARE projekt honlapja: http://care-aal.emt.bme.hu/hu

A CARE projekt célja egy olyan intelligens megfigyelő és riasztó rendszer kifejlesztése, amely idős személyek önálló életvitelét támogatja. A projekt specifikus célja a kritikus helyzetek (mint például az elesés) automatikus felismerése és a riasztás; erre a célra optikai érzékelőket fog alkalmazni valós idejű feldolgozás mellett, a személyiségi jogok szem előtt tartásával, a szolgáltatásbiztonsági követelmények, különösen a megbízhatóság, a rendelkezésre állás és a biztonság teljes körű figyelembe vétele mellett.

Az osztrák kutatóintézet (ARC) biológiai működési elvű neuromorfikus vizuális érzékelőjét integráljuk a finn EXREI vállalat Everon riasztási, biztonsági és felügyeleti rendszerébe, hogy folyamatosan követni és elemezni tudjuk idős személyek otthoni viselkedését. A nyert információ valós idejű feldolgozásával a nemvárt események (pl. az elesés és más hirtelen mozdulatok vagy éppan a mozulatlanság) felismerhetők, és azonnal riaszthatók a megfelelő szervezetek. Az AAL Közös Program céljaival összhangban a CARE projekt egy innovatív technológiát és egy valós idejű szolgáltatást nyújtó rendszer koncepcióját fogja kidolgozni idősotthonok és más ápolási intézmények számára.

  • AAL Joint Programme, Call-1
  • Beadás: 2008. augusztus, futamidő: 30 hónap
  • A projekt kezdete: 2009. júl. 1., vége: 2011. dec. 31., futamideje 30 hónap.
  • A projektben a BME-ről az Egészségügyi Mérnöki Tudásközpont koordinálása mellett az Irányítástechnika és Informatika Tanszék, valamint az Ergonómia és Pszichológia Tanszék munkatársai vesznek részt.
  • AIT – Austrian Institute of Technology GmbH (AT, konzorcium vezető), SensoCube (DE), Oy Everon Ab (FI), Yrjö ja Hanna Ltd (DE), Senioren Wohnpark Weser GmbH (DE)