Magyar-izraeli műszaki inkubációs és technológiatranszfer szeminárium, 2009. október 12.

A szeminárium végleges programja (angolul) HTML PDF - Letölthetők az előadások (angol nyelvű) diái.

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) tervezett technológiai inkubációs programjának két alprogramja a technológiai inkubátorokat, illetve az induló innovatív vállalkozásokat fogja támogatni. Fontos, hogy a potenciális pályázók felkészülhessenek erre a hazánkban teljesen újnak számító programra, az egymást kiegészítő, párhuzamos pályázatokból álló formára. Ezért a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a műszaki innovációban és technológiatranszferben Magyarországon élenjáró intézményként, elhatározta az érdeklődők – vállalkozók, kutatók, MSc- és PhD-hallgatók, spin-off vállalkozások alapítását tervezők stb. – tájékoztatását a programról és az új pályázati formáról.

Közismert, hogy a magyarországi kutatás-fejlesztési eredményekből milyen nehezen lesz piacképes termék, többek között azért, mert az innovációs lánc számos eleme fejletlen vagy hiányzik. Ugyanakkor az is közismert világszerte, hogy évtizedek óta milyen sikeres az izraeli technológiai inkubációs program. Az izraeli tapasztalatok első kézből való megismerésének ezért nagy a várható haszna mind a technológiai innovációs folyamatban érdekelt szervezetek, mind a pályázni szándékozó kutatók, kutatásszervezők, vállalkozók és pályakezdők számára.

Tisztelettel meghívjuk a 2009. október 12-én, hétfőn megrendezésre kerülő magyar-izraeli műszaki inkubációs és technológiatranszfer szemináriumra. A rendezvény végleges programja (2009. okt. 8-i változat) innen tölthető le.

A rendezvény külföldi előadói:
•    Dr. Rina Pridor asszony, aki alapítója és 16 évig vezetője volt a ma már nemzetközi mintául szolgáló izraeli technológiai inkubátor programnak, és aki a téma egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező nemzetközi szakértője,
•    Hanan Gefen úr, aki korábbi pozíciójában spin-off vállalkozások tucatjainak létrejöttét segítette elő.

A szemináriumon, amelynek a munkanyelve angol, a részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezéshez volt kötve. Jelentkezni 2009. október 5-éig lehetett a rendezvény weblapján, vagy a BME Egészségügyi Mérnöki Tudásközpont (+36 1) 463-2022 telefonszámán.

A szeminárium helyszíne: Innomed Medical Zrt., "Moziterem", Cím: H-1146 Budapest, Szabó József u. 12. Web: http://www.innomed.hu

Dr. Vajta László
dékán
BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar

Dr. Hanák Péter
igazgató
BME Egészségügyi Mérnöki Tudásközpont

Rendezők és támogatók: